Учасники урочистостей зібралися у селі Велика Хайча, на малій батьківщині Героя України Миколи Ващука, котрий навіки залишився 26-річним. Микола був командиром відділення 6-ї самостійної воєнізованої пожежної частини з охорони міста Прип’ять та одним із перших став на боротьбу з ядерною стихією в ніч аварії. Біля бронзового погруддя мужнього пожежника присутні віддали шану героям, які ціною власного життя приборкали руйнівну силу найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття.

На спомин про загиблого від смертоносного атому односельця рятувальники місцевої пожежної охорони дали сигнал пожежної тривоги. Міський голова Овруча Іван Коруд відзначив грамотами та грошовими винагородами учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Продовжилися урочисті заходи в Овручі. У тимчасовому залі засідань Овруцької міської ради відбулася година пам’яті за участю народного депутата України Арсенія Пушкаренка, помічника-консультанта народного депутата України Володимира Арешонкова Віктора Гриневича, очільника громади Івана Коруда, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС та голів громадських організацій Овруччини, пов’язаних із Чорнобильською катастрофою.

Присутні згадували події 1986 року, обговорювали виклики сьогодення та вшанували пам’ять усіх, хто віддав життя за майбутнє своїх співвітчизників. Арсеній Пушкаренко звернувся до ліквідаторів зі словами вдячності за їхній подвиг в ім’я прийдешніх поколінь та вручив їм подяки й пам’ятні подарунки. Учасники урочистостей також поклали квіти до меморіальних дощок і пам’ятників ліквідаторам аварії на ЧАЕС і захисникам, які загинули у боротьбі за незалежність нашої держави.

Житомирська область.

Фото зі сторінки Овруцької міської ради у Фейсбуці.