За словами Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, наша країна зробила для цього все.

«Президент України, Парламент, Уряд, ЗСУ, кожен громадянин України об’єдналися з єдиною метою — обстояти своє право на вибір та довести, що ми гідні того, аби втілити волю багатьох поколінь», — йдеться у повідомленні, яке глава парламенту розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нині українці готові стати частиною великої європейської сім’ї, наголошує Руслан Стефанчук. Ми не потребуємо жодних поблажок і не посилаємося на те, що, стікаючи кров’ю, боронимо кордони Європи від знавіснілого ворога, зазначає він. «Ми не нарікали на життя, з огляду на те, що стоїмо проти тиранії та диктатури, бо обрали демократію, — підкреслив очільник законодавчого органу влади. — Ми просто торували свій шлях із честю та пройшли цей етап гідно. Ми прийняли всі необхідні закони. Ми запровадили всі необхідні реформи. Ми виконали всі вимоги, які ставилися до нас, у повному обсязі».

Голова Верховної Ради акцентує на тому, що таку думку поділяє і Європейська Комісія, і Європейський Парламент. А тепер слово — за Європейською Радою.

Дорога до ЄС — це дорога з двостороннім рухом. Саме тому, хоч як би це важко було, Україна продемонструвала свою єдність, звитягу та відданість європейським цінностям, а отже, має повне право вимагати такого самого ставлення й до себе. Руслан Стефанчук підкреслює, що нині ми боремось із країною-терористом заради того, щоби стати частиною союзу вільних і рівних. «Ми точно не хочемо, щоб у цьому союзі вільних і рівних хтось вдавався до застосування терористичних засобів, заперечуючи право цілої нації на її повернення до європейського дому», — зазначає він. І висловлює сподівання на єдність європейських лідерів.

«Переконані: все, що зробила Україна, буде оцінено, — підкреслює політик. — Ми сподіваємося на єдино правильне й чесне рішення — відкрити переговори про вступ України до ЄС».

Своє звернення Голова Верховної Ради України завершив словами: «Ніхто й ніщо не має права спинити ідею, час якої настав.

Слава Україні!».