Бокс. Олімпійський чемпіон у важкій вазі українець Олександр Усик (на знімку праворуч) на рингу Палацу спорту в Києві переміг мексиканця Феліпе Ромеро нокаутом у п’ятому раунді.
Наш спортовець розпочав бій активно, змусивши суперника тікати від нього. Та кілька разів удари Олександра досягли мети. Щоправда, під кінець раунду мексиканець влучно пробив у голову Усика, однак несильно.
Другий раунд теж відбувався під диктовку українця. Він «частував» Ромеро джебами в голову, також пройшла «двійка». Суперник намагався контратакувати, але марно.
У третьому раунді Феліпе дедалі частіше пропускав атаки українця і перед самим гонгом опинився у нокдауні після ударів в корпус та голову.
І в четвертій трихвилинці Усик мав помітну перевагу. А от у п’ятому раунді активно пішов вперед мексиканець. Усику навіть довелося продемонструвати вміння захищатися. Та коли він різко додав у русі, знову перехопивши ініціативу, Ромеро опинився на підлозі. Він пропустив потужний удар з лівої в голову, і його команда, не чекаючи на рішення рефері, викинула білого рушника.
Після завершення поєдинку Усик сказав, що найбільше в світі любить своїх дітей: донечку Єлизавету і синочка Кирила. А коли оголосили його перемогу, чемпіон вигукнув: «Слава Україні!»
Цього вечора в Палаці спорту «новонародженого» професіонала підтримували його близький друг і кум — олімпійський чемпіон, а віднедавна і володар пояса Інтерконтинентального чемпіона WBO Василь Ломаченко (також новоспечений успішний боксер-професіонал) та чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко.

Фото з сайту boxnews.com.