Спільну нараду провела Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України для підготовки та комплексного врегулювання питань надання соціальних гарантій ветеранам війни, Захисникам і Захисницям України та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України (далі — ТСК) з представниками Міністерства у справах ветеранів, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони та Міністерства соціальної політики. Учасники заходу обговорили запровадження єдиних підходів центральними органами виконавчої влади щодо реалізації ветеранської політики в України.

У зв’язку з агресією російської федерації проти України виникла потреба в уточненні визначення поняття для осіб, які з 2014 року захищають суверенність, незалежність та територіальну цілісність України та уточнення поняття членів сім’ї загиблого (померлого) Захисника та Захисниці України.

Саме тому однією з основних тем обговорення було визначення понять: «Ветеран», «Захисник та Захисниця», «члени сім’ї загиблого (померлого) Захисника та Захисниці».

Головуючий народний депутат Анатолій Остапенко звернув увагу на те, що має бути узгодження термінів на законодавчому рівні, чітка юридична визначеність для утвердження й зміцнення єдності суспільства, розбудови його інститутів відповідно до конституційних принципів і засад.

За наслідками обговорень члени ТСК домовились про надання протокольного доручення органам центральної виконавчої влади для негайного опрацювання та звітності на засіданні ТСК.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.