На ярмарку, що відбувся минулої суботи на чотирьох майданчиках у Тернополі, було продуктове розмаїття, але фавориткою стала картопля. Її по 3,3 грн. за кілограм розкуповували вмить. Другою за популярністю була капуста — саме сезон заквашування. Її продавали по 1—1,3 грн. за кілограм. Черги стояли і за борошном. Особливо ходовими були мішечки по 5 і 10 кілограмів.

— Я вже четвертий купую, — хвалиться 85-літня Віра Петрівна. — 20 кілограмів вистачить і на вареники, і на пиріжки, коли прийдуть у гості правнуки, а їх у мене троє.

Великий попит був і на цукор, але його на усіх чотирьох майданчиках мало кому пощастило знайти. Мабуть, сільгоспвиробники притримують його, сподіваючись на вищі ціни: цукрових буряків цього літа на Тернопільщині посіяли дуже мало, тож сподівання аграріїв не безпідставні.

Ярмарки в обласному і районних центрах відбуваються часто. Торгувати аграрна область має чим. Ярмарків з нетерпінням чекають пенсіонери, малозабезпечені, багатодітні сім’ї, адже ціни тут в середньому на 10—20 відсотків нижчі від магазинних і базарних.

Традиційно на кожному ярмарку представники влади вручають безплатні продуктові набори інвалідам та малозабезпеченим. Цього разу їх отримали члени громадської організації жінок-інвалідів «Дона», товариства глухих, вдови чорнобильців.

Тернопільська область.