Максим Заремський — народний депутат України ІХ скликання, громадський та політичний діяч, спортсмен, волонтер, управлінець та законотворець (на знімку другий ліворуч).

Від самого початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України я активно допомагаю нашим захисникам та захисницям з 202-го округу всіма можливими методами та засобами. За мої особисті кошти, а також кошти родичів, друзів, однодумців постійно надається для потреб ЗСУ (в межах фінансових можливостей) різного роду військова амуніція та особисте спорядження, а також харчові продукти, чай, кава, засоби особистої гігієни тощо.

Волонтерська діяльність та підтримка Збройних Сил України

Це один з багатьох аспектів моєї роботи як народного депутата України, про який я розповім детальніше.

Як зазначалося вище, я допомагаю нашим захисникам та захисницям від самого початку війни — 24.02.2022 року. Саме тоді, коли багато хто не знав, що робити далі, коли різні посадовці та можновладці втікали разом зі своїми сім’ями за кордон, коли люди були у відчаї, а прикордонники та солдати першими прийняли на себе удар ворога, було організовано Штаб Заремського — ініціативу, що об’єднала однодумців та мою команду як депутата, які вірили в Україну, вірили в те, що вона вистоїть і дасть відсіч ворогу.

Що було зроблено в першу чергу? Передано для потреб територіальної оборони найнеобхідніше — бензин, дизельне пальне та мастило для двигунів. Це дозволило організувати логістичну роботу та давало змогу військовим виконувати поставлені їм завдання на транспорті, що значно пришвидшило їх виконання в короткі терміни.

Було організовано тісну співпрацю з волонтерами, надано чималу кількість військової амуніції людям, які добровільно пішли захищати нашу країну. Зокрема, мною надавалася таким особам військова форма, балаклави, аптечки, бронежилети, монокуляри, прилади нічного бачення, розвантажувальні пояси та жилети, наколінники, налокітники, квадрокоптери, каремати та турнікети.

Через волонтерів 202-го округу також передавалося все необхідне нашим захисникам та людям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Крім того, у місця проживання ВПО розвозилися харчові продукти та односпальні ліжка для створення певних умов комфорту та надання посильної допомоги.

Допомога військовим надається постійно, у межах фінансових можливостей та згідно із заявленими потребами. Я намагаються допомогти кожному, хто звертається до мене по допомогу.

Детальніше про надану допомогу нижче в цифрах:

Про роботу у Верховній Раді України та важливі законотворчі ініціативи

Одним із надважливих аспектів моєї роботи залишається діяльність у Верховній Раді України. Хоч я і мало уваги акцентую на цій темі, вона є не менш важливою.

Як член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету я беру участь у процесах збільшення видатків на оборону та інших суспільно важливих процесах, що свого часу протягом 2022 року відіграли ключову роль у захисті нашої країни.

На засіданнях Верховної Ради України під час дії правового режиму воєнного стану приймаються важливі рішення для нашої економіки та армії. Визначається шлях України як незалежної та процвітаючої європейської держави. Приймають євроінтеграційні законопроекти, що наближають нас до європейського суспільства, частиною якого ми всі так хотіли стати від самого початку проголошення незалежності України.

Ситуація в країні є досить складною, адже триває війна. Інколи потрібно приймати складні рішення. На жаль, і такі, що не сприймаються українським суспільством. Але головна мета сьогодні — збереження нашої державності. А всі ті негативні заклики та критика — це все прояви пропаганди задля розколу українського суспільства.

Також мною було подано чимало депутатських звернень, пов’язаних із вирішенням низки питань військових та членів їхніх сімей: надання їм низки соціальних пільг, безплатного розмитнення авто, збільшення розміру матеріального забезпечення, належного проходження ВЛК, демобілізації, гідного лікування та відпочинку, забезпечення їх дровами для опалення житлових будинків, реабілітації поранених та лікування на європейському рівні (у тому числі й у клініках за кордоном), проведення заходів з вручення повісток згідно з Конституцією України та законами України, бронювання працівників важливих галузей економіки та надання більших можливостей для підприємців, реабілітація, надання морально-психологічної та іншої підтримки з боку держави для військових тощо.

Це надзвичайно важливі питання, адже кожен воїн, пожертвувавши своїм побутом і звичним способом життя, залишивши свої родини, — пішов боронити й захищати нашу країну від ворогів. І ми повинні надати їм гідну шану й намагатись вирішити ті проблемні питання, які їх турбують.

Загалом мною було подано 1165 депутатських звернень та 127 депутатських запитів.

Паралельним напрямом роботи є законотворчість. За весь період роботи я подав 138 законопроектів, які спрямовані на покращення економіки та життя українців у тій чи іншій сферах.

Однак з початком війни суспільні потреби дуже сильно змінилися та інтегрувались до сучасних реалій. Наразі важливими питаннями стали забезпечення Збройних Сил України (гідне фінансування та матеріально-технічне забезпечення), підтримка волонтерів (надання низки пільг, страхування життя та здоров’я), боротьба з корупцією (збільшення повноважень антикорупційних органів та нові механізми роботи), безплатне розмитнення авто для військових та волонтерів (для тих осіб, які захищають нашу країну та доставляють гуманітарну допомогу на передову. Цей законопроект дасть змогу військовим, медикам, співробітникам МВС та всім, хто забезпечує лінію фронту, а також волонтерам розмитнити одне авто у свою власність за 0%, тобто без мита, акцизу та ПДВ), додаткові пільги для військовослужбовців та членів їхніх сімей (соціальні, трудові, побутові — забезпечення дровами, пільги на оплату комунальних послуг, безплатне навчання та харчування дітей тощо), відповідальність за розкрадання гуманітарної допомоги (щодо внесення змін до Кримінального та Кримінально процесуального кодексів України щодо прирівнювання розкрадання гуманітарної допомоги у воєнний час до державної зради з конфіскацією майна в осіб, причетних до такого розкрадання), суворий контроль за використанням бюджетних коштів тощо.

З усіх вищезазначених питань мною було подано відповідні законопроекти. Наразі вони розглядаються в профільних комітетах Верховної Ради України. Після їхнього розгляду, відповідно до Регламенту роботи Верховної Ради України, вони будуть включені в порядок денний сесії та винесені на голосування.

На жаль, усі аспекти діяльності важко охопити, але я спробував донести до вас хоча б деякі з них, щоб ви на власні очі побачили, що народні депутати можуть працювати і працюють для людей. Допомагають війську всім, чим можуть. Завжди відкриті до діалогу та співпраці. Від самого початку війни допомагав, допомагаю і буду допомагати нашим воїнам та роботи все від мене залежне для наближення нашої Перемоги. У цей нелегкий час мої слова є прикладом того, яким має бути народний депутат — відданим інтересам України та підтримувати її народ.

Змінились часи, обставини та завдання, але немає такого дня, щоб я не дякував Збройним Силам України! Волонтерство є важливим елементом, але наша робота не йде в жодне порівняння з тим, через що щодня проходять хлопці та дівчата, які борються за нас та за нашу Державу! Дякую ЗСУ! Дякую також усім, хто підтримує: волонтерам та кожному з вас, хто долучається допомогою. Сильні разом! Віримо в Перемогу та працюємо заради цього 24/7. Був, є і буду з людьми.

Максим ЗАРЕМСЬКИЙ,народний депутат України.