Найвагомішим політичним успіхом країни я назвав би наближення до переговорів щодо членства в ЄС. Верховна Рада зробила чимало в цьому напрямі — ухвалила значну кількість законів, які були або прямими вимогами на шляху до ЄС, або адаптували наше законодавство до європейського. Про це в коментарі «Голосу України» зазначив голова депутатської групи «Довіра», член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Олег Кулініч. На його переконання, вступ до Євросоюзу дасть величезний поштовх розвитку української держави.

«Перед нами ще залишається великий виклик — це війна. Як маркер майбутньої Перемоги суспільство бачить вихід на наші міжнародно визнані кордони 1991 року. А також створення таких умов, щоб росія не могла продовжувати воєнні дії проти України. І я абсолютно солідарний з такою думкою, — продовжує народний депутат. — За майже два роки повномасштабного вторгнення ми стали сильнішими за багатьма напрямами. Торік відвоювали значні території. Але й ворог, мусимо визнати, не стоїть на місці. Тому нині треба робити все від нас залежне, щоб наблизити Перемогу України. Якщо народні депутати можуть це робити не лише на законодавчому, дипломатичному рівні, а й безпосередньо допомагати захисникам і захисницям, треба долучатися».

Наше суспільство, зазначив він, певний час було в стані ейфорії, коли ми звільнили від окупантів Київщину, Чернігівщину, Сумщину, Харківщину й Херсон. Нині звільнення кожного українського села дається зі значними зусиллями, а ейфорія минула. «Та це не повинно зменшувати нашу мотивацію, а має дати розуміння: легко та швидко Перемога не дасться. Але вона обов’язково буде», — переконаний парламентарій.

Найбільшим же власним здобутком року на рідній Полтавщині народний депутат назвав запуск в регіоні програми соціального відновлення ветеранів, ініціатором якої він став.

«Це перша така програма в Україні. Отримуємо схвальні відгуки від воїнів та їхніх сімей. Важливо звернути на це увагу й на державному рівні», — зауважив Олег Кулініч.