Дорогий Український народе! Любі наші Захисники й Захисниці!

Ми вперше відсвяткували Різдво разом з усім цивілізованим світом! Радію, що Верховна Рада України зробила такий важливий крок до західної і європейської цивілізації та перенесла святкування Різдва на 25 грудня.

Єдність в усіх її проявах, історична та ментальна приналежність до Європи — це наша найбільша сила! З такою ж єдністю ми сміливо йдемо у 2024 рік. Адже наш вибір — жити сучасним і майбутнім, а не минулим. Наш вибір — бути вільними й незалежними. Наше прагнення — відновити історичну справедливість та повернутися додому, у спільний європейський дім. Наша мета — захистити своє, вибороти справедливий мир для України. Наша мрія, яку ми крок за кроком наближаємо навіть у таких складних умовах, це повноправне членство в Євросоюзі та НАТО, добробут і країна щасливих людей.

Увесь минулий рік російська пропаганда й дезінформація намагалася посіяти страх і зневіру в нашому суспільстві, відчуття безвиході, а також втому від України серед наших союзників. Проте я переконана, що це їм не вдалося.

Об’єднані спільними мріями і сподіваннями, допомагаючи Силам оборони України, виконуючи свою роботу, кожен і кожна на своєму місці — ми пройшли дуже важкі випробування 2023 року. Ми об’єдналися, всі разом — громадянське суспільство, Верховна Рада, Президент та Уряд, прийняли необхідні закони, провели широку адвокаційну кампанію та дипломатичну роботу, щоб отримати історичне рішення про початок переговорів про вступ України до Євросоюзу. Це велика перемога й досягнення всього Українського народу!

Ми входимо у Новий 2024 рік з вірою та надією. З вірою в Бога і наші ЗСУ, з надією на нові здобутки. Зі сподіваннями на власні сили та допомогу держав і народів, які точно знають, що добро повинно вміти та бути спроможним себе захистити. Зі спільною вірою і надією в те, що зло має бути зупинене та невідворотно покаране.

Ми заслуговуємо на перемогу Справедливості. Наші військові, які до останнього боронять рідну землю. Матері, які чекають своїх синів і доньок. Дружини, які тримають на собі родини, й дітки, у яких російський агресор викрадає дитинство.

Ми зустрічаємо Новий 2024 рік із вдячністю і побажаннями здоров’я нашим Захисникам і Захисницям, пам’ятаючи про важку ціну кожної тихої години у наших містах, кожного метра звільненої української землі.

Нехай Новий рік принесе всім нам силу віри, переможні новини, добро та затишок.

Хай Господь береже наших Захисників та Захисниць!

Миру, Перемоги і Справедливості Україні!

Олена КОНДРАТЮК.