Народний депутат — президент Вінницького національного аграрного університету — Григорій Калетнік разом з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном першими вдарили у церковні дзвони збудованого на території навчального закладу храму духовності.

Ніби намолений Божою милістю, був сонячний день минулої п’ятниці. На фоні синього чистого неба золотом виблискували куполи храму, збудованого на честь Трьох Святителів — Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста. За церковними канонами, перш ніж встановити на них хрести, треба звершити чин освячення. Так само окроплені святою водою мають бути храмові дзвони. Для участі у здійсненні урочистого ритуалу зібралися викладачі й студенти, члени наглядової ради університету, колишні випускники, керівники низки районів краю, мешканці сусідніх житлових будинків. Серед гостей були народний депутат одного з попередніх скликань Олександр Шпак, голова Вінницької облради Сергій Татусяк, заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова.

Чин освячення здійснили митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископи Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, архієпископ Тульчинський і Брацлавський Іонафан, настоятель Лядівського чоловічого скельного монастиря Антоній. — Храм, який будуємо, сприятиме духовному вихованню наших студентів, — сказав Григорій Калетнік. — Знання вони здобувають у храмі науки, а кожної людини заповіді набуватимуть у храмі духовному.

На завершення урочистої події звучали твори Дмитра Бортнянського «Многая літа», «Господи, дай миру» у виконанні університетського народного театру «Вишневий сад» та «Боже великий, єдиний» Миколи Лисенка — у виконанні аматорського колективу «Мрія» Липовецького колегіуму імені Василя Менківського.

Споруджують святиню будівельники ТОВ «Форумбудінвест» за ініціативи і підтримки Григорія Калетніка. Будівлю храму звели протягом чотирьох місяців. Працюють не покладаючи рук у ранкові і вечірні години, у будні і вихідні. За словами керівника товариства Костянтина Гуріна, повністю завершити будівельні роботи планують до дня вшанування Трьох Святителів — 12 лютого наступного року.

Вінницька область. 

На знімку: президент університету Григорій Калетнік (праворуч) і митрополит Вінницький і Барський Симеон першими вдарили у церковні дзвони.

Фото Дмитра Биковського, студента Вінницького національного аграрного університету.