Вона зазначила, що президент Латвії Едгарс Рінкевічс відреагував на брутальні новорічні удари росії по Україні.

«Чергова серія жорстоких авіаударів росії по Києву. Невинні мирні жителі знову стали жертвами російського тероризму. Українська ППО працює добре, але Україна має отримати більше допомоги. Новорічні святкування закінчилися, і Захід має налаштуватися серйозно та діяти зараз», — наголосив президент Латвії. Про необхідність вийти на якісно новий рівень підтримки України Заходом заявили також президенти Литви та Естонії Гітанас Науседа і Алар Каріс.

«Цілком згодна з президентами дружніх країн Балтії! Лише слів підтримки та співчуття від Заходу недостатньо. Треба діяти і надати більше реальної, практичної допомоги Україні. Нам потрібні сучасні системи ППО, щоби надійно захистити українські міста, та ефективна далекобійна зброя, аби переломити ситуацію на фронті», — зазначила Олена Кондратюк і додала: «Найкраща гарантія безпеки для України — це членство в НАТО!»
Євроатлантична спільнота, за її словами, має виробити чітке і непохитне колективне рішення про безальтернативність членства України в Північноатлантичному альянсі. Тільки вступ України до НАТО гарантуватиме сталий мир і безпеку в Європі, резюмувала Заступниця Голови парламенту.