«Як Голова Україно-Польської парламентської Асамблеї з української сторони, якнайшвидше очікую формування польською стороною делегації з депутатів новообраного Сейму! Про це ми говорили з віцеспікеркою Монікою Веліховською», — зазначила Олена Кондратюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нині, за її словами, нам потрібен актуальний діалог з польськими колегами щодо економічної співпраці для вступу України до ЄС, особливо з відкриттям переговорів для України.

«Новий уряд Польщі — це уряд Європейської Польщі. Тому для нас важливо знайти справедливе рішення в інтересах наших економік, а не продовжувати «політику заборон». Актуальними питаннями є військова підтримка України, безпекові гарантії та гуманітарний напрям.

Іншим дуже актуальним форматом є участь спікерів парламентів у Люблінському трикутнику», — поділилася Заступниця глави Українського парламенту.
Люблінський трикутник — це тристоронній альянс для політичного, економічного, культурного й соціального співробітництва між Україною, Польщею та Литвою. Метою такого регіонального альянсу є зміцнення діалогу, співпраці між країнами, підтримка вступу України до ЄС та НАТО, спільна протидія російській агресії.

Організацію зустрічі на рівні спікерів та делегацій теж опрацьовують, резюмувала Олена Кондратюк.

Фото зі сторінки О. Кондратюк у Фейсбуці.