Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк (на знімку) привітала рішення місцевої влади італійського міста Модена, яка скасувала дозвіл на проведення російської пропагандистської виставки про нібито динамічне «відновлення та розквіт» окупованого Маріуполя.

«Наш український Маріуполь динамічно розвивався і квітнув саме тоді, коли був вільним містом на підконтрольній Україні території. Ще у 2021 році Маріуполь входив до першої десятки рейтингу найкращих і найкомфортніших міст для життя в Україні.

Але прийшла росія і вщент зруйнувала Маріуполь, вбивши тисячі ні в чому не винних мешканців міста, вчинивши тут найжахливіші воєнні злочини. Ми ніколи не забудемо маріупольський драмтеатр... І нікому не вдасться перекреслити сотні й сотні беззаперечних свідчень про звірства росіян у Маріуполі.

Не росії, як країні-окупанту і терористу, розповідати абсолютно цинічну брехню про якесь там відновлення міста. Європа та світ мають чути і бачити не російську «картинку», а жахливу правду про те, що росія зробила з нашим Маріуполем.

Вдячні за активність українській громаді в Італії та всім, хто боровся за скасування цієї огидної виставки!» — написала Олена Кондратюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.