У цьому переконана лідерка партії «Голос» Кіра Рудик. З огляду на це 2024 рік має стати ключовим в утриманні фокусу на Україні.

«Через тривалість війни та внутрішньополітичні процеси в країнах-партнерах у 2024 році тримати увагу на Україні буде дуже складно. Тому саме на цьому треба зосередити всі зусилля», — вважає народна депутатка. Парламентарій додала, що всі мають системно працювати, аби фокус уваги на Україні лише посилювався.

«Діряві» санкції, на її переконання, дають рф змогу нарощувати терор. «Про це боляче говорити, але саме наші страждання в Україні підштовхують партнерів бути більш рішучими й швидше ухвалювати рішення про підтримку... Їхні рішення повинні стосуватися посилення санкційного тиску на агресора, нівелювання способів обходу економічних обмежень та роботи із замороженими російськими активами. І Україна теж має посилити роботу на цих напрямах», — зазначила народна депутатка.

Крім того, наголосила Рудик, нам потрібні кошти для відбудови міст. Потрібна зброя, щоб Cили оборони продовжували давати відсіч ворогу і тому маємо розповідати про те, що відбувається в Україні на всіх рівнях: від політиків до звичайних громадян.

«Забувати про війну в Україні — смертельно небезпечно для Європи, — підкреслила у своєму виступі на Global Europe Forum Кіра Рудик, який нещодавно відбувся в Європарламенті. — Перемога України убезпечить демократичний світ від зазіхань диктатур, але для цього самій Україні потрібна підтримка партнерів. Навіть більша, ніж була досі. Крім зброї, Перемогу забезпечить якісний економічний тиск на рф, який держава-агресор не зможе обійти. Йдеться про справді дієві санкції і відчутне фінансове покарання. А це вже — про конфіскацію заморожених російських активів. Ці кошти допоможуть нам відбудуватися, а Європі — не лізти в кишені власних платників податків, коли йдеться про підтримку України. У цих питаннях важлива єдність намірів, дій і політичної волі».