Народ Латвії докладає дуже багато зусиль, допомагаючи українцям у боротьбі проти російських окупантів.

«Меседжі виступу Дайги Міеріні були дуже чіткі: Латвія буде продовжувати допомагати Україні, поки ми не переможемо росію. Це ключове. Загалом підтримка Латвії як невеликої країни — майже 600 мільйонів євро. Якщо рахувати ВВП, то це насправді суттєвий відсоток. Також Латвія очолює коаліцію із дронів. Будуть спільні виробництва безпілотників України з Латвією, не так давно оголошено черговий пакет воєнної підтримки», — зазначила народна депутатка, заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук (на знімку).

Вона також нагадала, що Парламент Латвії завжди одним із перших ухвалює резолюції щодо засудження дій росії та підтримки України.

«Важливо, у Парламентській асамблеї Ради Європи Латвія опікується темою допомоги українським дітям. Багато родин із дітьми, яких вдалося повернути після викрадення рф, знайшли притулок у Ризі. Також ми вдячні за програми реабілітації для наших військово-
службовців», — додала парламентарій.

Водночас народна депутатка, заступниця голови Комітету з питань інтеграції України з ЄС, Голова делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева (на знімку) наголосила, що у своїй промові Дайга Міеріня звернула увагу на тему покарання для країни-агресора.

«Спікерка зазначила, що за всі воєнні злочини, які чинить терористична країна росія та її очільник, зокрема топ-політичне керівництво, має бути покарання. На початку лютого Рига прийматиме міжнародну Конференцію з питань повернення незаконно депортованих українських дітей до росії та білорусі. Дайга Міеріня підтримує цю ініціативу, і ми продовжимо на-
працьовувати механізм повернення всіх цивільних українських полонених додому. Дякуємо за цю підтримку та очікуємо на нові спільні проєкти для українських регіонів — це відновлення, відбудова та гуманітарна допомога», — сказала Марія Мезенцева.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.