Вона очолює підкомітет з питань функціонування платіжних і інформаційних систем та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. Тож більшість її законодавчих ініціатив стосуються детінізації української економіки, її цифровізації та створення сприятливого інвестиційного клімату.

Серед прийнятих у 2022 році законів, за підготовку яких депутатка відповідала в парламенті, слід відзначити Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання простроченої заборгованості у період дії воєнного стану в Україні», «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення регулювання кінцевої бенефіціарної власності та структури власності юридичних осіб», «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту фінансової системи України від дій держави, що здійснює збройну агресію проти України, та адаптації законодавства України до окремих стандартів Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) і вимог Директиви ЄС 2018/84».

Згадані ініціативи дозволили тимчасово (на період дії воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування) заборонити колекторам стягувати з військових прострочені борги, спростити, здешевити та пришвидшити подання юридичними особами інформації про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності, захистити фінансову систему України від загроз, що виникають внаслідок агресії рф в Україні, зокрема, шляхом недопущення до керівництва та управління суб’єктами первинного фінансового моніторингу осіб, які є громадянами рф та/або підтримують збройну агресію проти України.

У 2023 році стала ініціатором та співініціатором 31 проекту законів та постанов, 16 з яких стали чинними актами. Серед іншого, проекти стосувалися сприяння ввезенню на територію України безпілотників та деяких інших товарів військового призначення, звільнення від оподаткування товарів для потреб виробництва та/або ремонту в Україні безпілотників, покращення роботи військово-лікарських комісій, забезпечення розміщення Національного військового меморіального кладовища, визнання ПВК «Вагнер» міжнародною злочинною організацією, відновлення подання звітів про майно, доходи, витрати політичних партій.

Розробила та відповідала за проходження у парламенті законопроектів 9269-д (прийнятий Верховною Радою України 17.10.2023, став Законом № 3419-IX), 9422 (прийнятий Верховною Радою України 22.11.2023, став Законом № 3498-IX).

Закон № 3419-IX привів українське законодавство у відповідність із стандартами ЄС та Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF), який передбачає, що статус політично значущої особи слід встановлювати безстроково. Прийняття цього Закону було умовою початку перемовин про вступ України до Європейського Союзу та отримання фінансової допомоги від МВФ.

Закон № 3498-IX запровадив обмеження денної процентної ставки за споживчим кредитом на рівні максимум 1% у день від загального розміру кредиту (до ухвалення проекту такого обмеження в законодавстві не було, подекуди ставки були більше 3% в день), заборонив односторонню автоматичну пролонгацію кредитних договорів, заборонив видачу кредитів людям з ігровою залежністю, якщо їх родичі повідомили, що гравець використовує для ставок кредитні кошти.

Також розробила та подала на розгляд Верховної Ради проект 9565 щодо забезпечення ефективного використання коштів у період дії воєнного стану, який забороняє витрачати кошти місцевих і державного бюджетів на перекладання бруківки чи іншого дорожнього покриття (якщо воно не в аварійному стані), зводити розв’язки, стадіони, оновлювати автопарки, польоти чартерними рейсами, прибирання аеропортів, утримання номенклатурних дач, обмін листівками, купівлю овочерізок та інших непотрібних речей в укриття, зйомки серіалів, оплату відряджень і влаштування святкувань протягом дії воєнного стану. І ще цим проектом пропонувалося встановити максимум для зарплат всім, хто отримує кошти за рахунок публічних фінансів, — не більше, ніж може отримати воїн на передовій. Наразі цей проект не розглянутий парламентом.

Через неактуальність ініціативи Кабміну перешкодила ухваленню проекту 9338, який містив пропозиції забрати у прилеглих до зони відчуження територій у Вишгородському районі 10% від тієї суми, яку вони мають отримувати за будівництво централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива, і віддати ці кошти ДАЗВ для розвитку Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Подала та відстояла при розгляді в парламенті правки до проекту закону про бюджет на 2024 рік, якими в бюджет було додатково закладено 150,1 млн грн на забезпечення стовідсоткової сплати Пенсійному фонду України фактичних витрат на виплату і доставку пенсій чорнобильцям. Також у рамках співпраці з Мінфіном вдалось забезпечити фінансування ДСП ЧАЕС на суму 30 млн грн на 2023 рік, завдяки чому станція завершила фінансово-господарську діяльність цього року з повністю виплаченими заробітними платами та преміями, а також повністю закрила проблемні питання з закупівлею електроенергії.

Брала участь у роботі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України посадовими особами Бюро економічної безпеки України, органів державної влади та інших державних органів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів за шість місяців діяльності. Спільно з колегами по парламенту ініціювала переатестацію працівників Бюро економічної безпеки (проект 10088), Державної податкової служби (проект 9243).

Вела активну міжнародну діяльність. У травні під час роботи у складі парламентської делегації у Ізраїлі брала участь у перемовинах щодо посилення санкційної політики уряду Ізраїлю щодо рф та Ірану, повернення українських дітей і цивільних, які утримуються росією, ізраїльських інвестицій у відбудову. У червні на міжнародному політичному форумі у Брюсселі виступала з питань проблеми повернення цивільних, які утримуються у росії. У серпні вела перемовини щодо відкриття на Київщині виробничих потужностей болгарського виробника товарів подвійного призначення. Брала участь у Women Political Leaders саміт 2023 в Європарламенті з жінками-політикинями з усього світу, під час якого виступила із закликом до політичних лідерок світу приєднатися до платформи порятунку українських цивільних заручників та викрадених росіянами дітей. Усі відрядження проходили за власний рахунок.