І дасть змогу мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Звісно, окрім громадян країни-агресора.

Про це сам глава держави повідомив під час привітання з нагоди Дня Соборності України.

«Всі, хто в періоди різних хвиль еміграції вимушено залишив рідну землю, опинившись у Європі, США, Канаді, країнах Азії, Латинської Америки. Всі, хто допомагає нам попри сотні й тисячі кілометрів від рідної землі.
Іноземні добровольці, які стали на захист України, усі, хто воює за свободу України, як за рідну Батьківщину. І Україна стане для них такою.

Для всіх, хто зможе відчути, що бути в Україні означає бути вдома. Не туристами, а громадянами. Великої, соборної, єдиної України.

За свободу якої ми боремося. Б’ємося за право бути українцями. І відповідне рішення — один з елементів такої свободи, одна з можливостей реалізації такого права. Права бути українцем», — наголосив глава держави.

Окрім цього, переконаний Володимир Зеленський, українці мають робити кроки не лише для зміцнення соборності України й нашого народу, а й дії задля соборності прав і свобод, правди про українців, правди про нас і правди про нашу історію.

Заради цієї мети Президент підписав указ «Про історично населені українцями території Російської Федерації».

Це повернення правди про історичне минуле заради українського майбутнього, наголосив глава держави.