Так росія «вітала» нас із пройдешнім Днем Соборності. 41 ракетою вдарили по Україні. 21 збили наші героїчні сили ППО. На щастя, не всі ворожі ракети досягли своїх цілей».

Так написала на своїй сторінці у Фейсбуці Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.
росія це робить, бо відчуває свою повну безкарність і «глибоке занепокоєння» та постійні вагання колективного Заходу, замість більш рішучих дій, переконана віцеспікерка.

«Поки наші західні колеги проводять дебати у своїх мирних містах, держустановах і парламентах — в повній безпеці — чи давати нам далекобійні ракети, більше потужної зброї, більше сучасних засобів ППО, українці думають про одне: як вижити, зберегти дітей, куди ховатися від чергової масованої ракетної атаки росії. Чи не стане їх будинок наступним...

Кожен день вагань колективного Заходу, країн ЄС і НАТО, коштує життів і страждань ні в чому невинних людей тут, в Україні. До речі, таких же європейців, які так само хочуть мирного й спокійного життя і мають на це повне право. Набагато більше прав, бо українці, як щит приймають на себе всі ці страшні удари, щоб Європа сьогодні прокинулася і пішла на роботу в спокої», — акцентувала Олена Кондратюк та звернулася до союзників і партнерів:

«Досить вже вагань, дебатів, розмов! Все це нічого не вартує, якщо ви не здатні реально допомогти нам захистити основну європейську цінність — цінність людського життя!

Нам потрібні ракети, засоби ППО, потужна зброя вже на вчора.

Менше розмов — більше справ і відповідальних рішень! Це в інтересах вашої ж безпеки».