На знімку: Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук і очільник Харківської військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов біля багатоквартирного будинку в Харкові, який ворог обстріляв 23 січня 2024 року.

Разом із Головою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнеком відвідав позиції українських воїнів, які боронять українську землю впритул до ворога. «500 метрів від державного кордону. Понівечені міста та села, в яких до війни було мирне життя. Зараз довкола покинуті й зруйновані будівлі», — написав Руслан Стефанчук у Фейсбуці.

Спікер парламенту обговорив із військовослужбовцями оперативну обстановку, перебіг бойових дій і нагальні потреби бійців. Вручив воїнам відзнаки Верховної Ради України, подякувавши за кожен день захисту країни, за щоденний подвиг, мужність та хоробрість, за відданість присязі.

У Харкові Руслан Стефанчук зустрівся з представниками Національної поліції України й Державної служби з надзвичайних ситуацій, нагородив відзнаками Верховної Ради.

Окрім того, спікер парламенту разом з очільником Харківської військово-цивільної адміністрації Олегом Синєгубовим відвідав місце російського ракетного удару в багатоквартирний будинок, куди ворог влучив 23 січня.

«Так виглядає російський терор. Це будинок, в якому жили українські родини, діти. Це все, що залишилося від будинку після російського обстрілу. На жаль, є загиблі та постраждалі», — зауважив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України висловив щирі співчуття рідним і близьким загиблих. Олег Синєгубов, зі свого боку, зазначив, що всім постраждалим надають необхідну допомогу.

Руслан Стефанчук звернувся до очільників парламентів світу із закликом пришвидшити надання Україні зброї, зокрема, систем ППО, артилерії та боєприпасів, повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

У районну лікарню купили прилад для обстеження судин

Парламентарії від партії «Слуга народу» разом із місцевою владою допомогли модернізувати відділення Валківської центральної районної лікарні на Харківщині.

Про це розповіла народна депутатка Юлія Гришина. Вона з колегами Володимиром Вороновим та Олексієм Красовим відвідала медичний заклад.

«Завершуємо першу частину великого проєкту «Мільйон євро від Швейцарії» з модернізації медичної інфраструктури на Харківщині. Унікальність цього досвіду — у спільній роботі народних депутатів, які залучили міжнародних донорів, місцевої влади та медичного закладу. Результат — сучасне відділення для Валківської лікарні», — наголосила вона.

Лікарня отримала ангіограф вартістю 30 мільйонів гривень. Він допоможе якісно лікувати пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. У медзакладі під цей апарат перебудували приміщення, зробили ремонт у палатах.

«В ангіографічному кабінеті будуть у найсучасніший спосіб виявляти та лікувати інсульти та інфаркти. Прилад дозволяє досліджувати судини й проводити операції. Раніше таке обладнання було тільки у Харкові. Ще один ангіограф придбано для Нововодолазької районної лікарні», — зауважив народний депутат Олексій Красов.

20 мільйонів гривень від мецената зі Швейцарії залучив благодійний фонд Emerland, яким опікуються Юлія Гришина, Олексій Красов та Володимир Воронов. Решту додали Валківська громада та лікарня. Проєкт реалізується завдяки підтримці Посла України у Швейцарії у 2018—2022 роках Артема Рибченка.

«На облаштування ангіографічних кабінетів пішло більш як пів року. І як же приємно бачити результат. Цей апарат врятує багато життів», — додав Красов.

Цитата

«Упродовж 2023 року у стаціонарі у Валках пролікувалися понад шість тисяч пацієнтів, з них майже 400 — з гострим інсультом. Завдяки новітньому обладнанню судинні захворювання лікуватимуть на якісно вищому рівні».

Олег СИНЄГУБОВ, голова Харківської військово-цивільної адміністрації.

Фото зі сторінки Верховної Ради України у Фейсбуці.