І ось вже перші стипендіати. Переможців обрали за результатами анкетування, розгляду мотиваційних листів та співбесіди, яку віцеспікерка провела з фіналістами.

«Рада оголосити підсумки конкурсного відбору на отримання гранту для оплати річного навчання в університеті. Це мій особистий внесок у підтримку талановитої молоді та здобуття нею якісної освіти в Україні. А саме таку освіту разом із формуванням чіткої української громадянської ідентичності забезпечують в «Острозькій академії», — написала Олена Кондратюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Олександр Манькевич (2-й курс «Національна безпека та оборона») та Олена Лабунець (2-й курс «Історія та археологія»), які отримають іменні гранти від Заступниці Голови Верховної Ради, мають успіхи в навчанні, а у вільний час волонтерять для ЗСУ та допомагають різним підрозділам Академії.

Олена Кондратюк поділилася, що також для неї була важлива наявність у стипендіатів чіткої візії свого професійного майбутнього і залучення до повоєнної відбудови та відновлення України.

Олександр Манькевич планує працювати за фахом і присвятити себе складним питанням реінтеграції деокупованих територій. А Олена Лабунець бачить себе в подальшому викладачкою історії та науковицею. Прагне протидіяти «викривленням історії», розповідати наступним поколінням історичну правду та активно долучається до діяльності музею «Острозької академії».

«З нетерпінням чекаю на особисту зустріч із стипендіатами! Хочу також подякувати за активність і побажати успіхів всім, хто подав свої заявки на здобуття гранту. Це тільки початок! Буде ще багато нових можливостей. Важливо ними користуватися та йти до здійснення мрій, постійно випробовуючи власні сили», — зазначила віцеспікерка.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.