Допомогли у цьому народні депутати від фракції «Слуга народу», які залучили міжнародних донорів, та представники місцевої влади. Про це розповіла народна депутатка Юлія Гришина, яка разом із колегами Володимиром Вороновим та Олексієм Красовим відвідала медичний заклад.

«Завершуємо першу частину великого проєкту «Мільйон євро від Швейцарії» — з модернізації медичної інфраструктури на Харківщині. Унікальність цього досвіду — у спільній роботі народних депутатів, що залучили міжнародних донорів, місцевої влади та самого медичного закладу. Результат — сучасне відділення для Валківської центральної районної лікарні», — поділилася вона.

Разом із головою ОВА Олегом Синєгубовим депутати відвідали лікарню, яка отримала новітню ангіографічну систему найвищого рівня вартістю 30 мільйонів гривень. Ця система дає змогу лікувати інсульти та серцево-судин-ні захворювання з мінімальними наслідками для здоров’я пацієнтів.

«Упродовж 2023 року в стаціонарі медзакладу пролікувалися понад 6 тисяч пацієнтів, із них майже 400 — з гострим інсультом. Завдяки новітньому обладнанню допомогу пацієнтам із судинними захворюваннями надаватимуть на якісно вищому рівні», — сказав Олег Синєгубов.

За словами народної депутатки, населення Валківської громади за час воєнного стану збільшилося вдвічі. Тут багато внутрішньо переміщених осіб, серед яких чимало людей поважного віку. Тому попит на таке обладнання дуже великий.

Після відкриття нового відділення народі депутати поспілкувалися з жителями Валківської громади та відвідали дитячий садочок, на базі якого поселили частину внутрішньо переміщених українців.

«Це переважно люди похилого віку. Передали їм продуктові набори від нашого фонду Emerland. Люди забезпечені всім необхідним: є опалення, водопостачання, відремонтоване укриття. Незважаючи на складну ситуацію, вони волонтерять, допомагають військовим, тримають бойовий дух», — зауважила Юлія Гришина, додавши, що місцеві жінки плетуть маскувальні сітки і вже навчили й її. За весь час у Валках виготовили понад 9 тисяч квадратних метрів. сітки. На них є черга від військових, бо ці сітки реально рятують життя та техніку.

«Такі поїздки дуже важливі. Вони дають можливість поспілкуватися, обійнятися, підтримати одне одного. Я вражена стійкістю наших людей!

А ми продовжуємо свою роботу і готуємося до відкриття другого відділення в лікарні Нововодолаги в рамках проєкту «Мільйон від Швейцарії», — наголосила депутат.

Вл. інф.