Галина Михайлюк, Олександр Корнієнко, Єгор Чернєв.

У другий день роботи Міжпарламентської ради Україна—НАТО (UNIC) у Брюсселі українська делегація на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком провела в штаб-квартирі Альянсу низку важливих робочих зустрічей щодо поглиблення та посилення співпраці.

Зокрема, українські парламентарії зустрілися з керівницею відділу політики, планування та партнерств директорату стратегій Департаменту оборонних інвестицій Зої Уайт, помічницею Генерального секретаря НАТО з питань публічної дипломатії Марією-Догою Безансено, Офіцером Управління стратегічних комунікацій Штабу Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Девідом Макдонелом, представником відділу кібер та гібридних загроз Кааном Сахіном та спеціальною представницею Генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Іреною Фелін.

Як повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, співрозмовники обговорили важливі для нашої держави питання, зокрема, пришвидшення процесу вступу України до Альянсу, оборонну допомогу, оборонно-технічне співробітництво та спільні зусилля щодо стримування подальшої агресії росії.

«Акцентували з нашого боку на необхідності підтримки України, адже це один із основних моментів для безпеки та довготривалого миру у світі. Вдячні за рішучу підтримку НАТО суверенітету та територіальної цілісності нашої держави!» — резюмував за результатами зустрічей Олександр Корнієнко.

До складу української делегації входять народні депутати України: голова Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе, голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, голова Комітету з питань молоді і спорту Андрій Кожем’якін, заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова української делегації у ПА НАТО Єгор Чернєв, заступниця голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк, член Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Петро Порошенко, член Комітету з питань антикорупційної політики Олексій Жмеренецький та член Комітету з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук.

Довідково

Україна є одним із найбільш ранніх і найближчих партнерів ПА НАТО. Незалежно від активної участі України у діяльності ПА НАТО, Міжпарламентська рада Україна—НАТО забезпечує спеціалізований формат для діалогу між законодавцями держав—членів ПА НАТО (UNIC) та Верховної Ради України.

UNIC створено у 1998 році для забезпечення більшої прозорості виконання Хартії Україна—НАТО та для демонстрації інтересів Парламенту й залучення до співпраці між НАТО та Україною.

Сьогодні це більш широкий формат, у межах якого депутати ПА НАТО та народні депутати України, голови профільних комітетів на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України можуть обговорювати з колегами з делегацій у ПА НАТО та штаб-квартирою НАТО питання, що стосуються взаємного інтересу України та НАТО.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото: rada.gov.ua