Про це заявила заступник державного секретаря США із політичних питань Вікторія Нуланд.

Посадовиця зазначила, що Сполучені Штати продовжують нарощувати сферу оборони партнерів із Києва, включаючи нові інвестиції та нові системи озброєнь для допомоги Силам оборони в чиненні опору російському агресору.

«Наприклад, бомба малого діаметра, яка перебуває на шляху на фронт, щоб гарантувати, що ми можемо продовжувати боротьбу з тими, хто хоче вкрасти нашу спільну свободу», – зазначила американська чиновниця.

GLSDB  розроблено компанією Boeing у партнерстві з Saab, які зазначають, що бомба є гнучкою, високоефективною та точною зброєю, яка може уражати ціль на великих відстанях.

Боєприпас GLSDB може уражати цілі на відстані до 150 км. Для наведення на ціль бомба використовує глобальну систему GPS та інерціальну навігаційну систему.

GLSDB має крила, які розгортаються у повітрі. Така особливість значно збільшує дальність ураження. Великим плюсом є те, що керована бомба може запускатися з ракетних систем MLRS-M270 та HIMARS, які вже є в Україні.

Єдиний мінус керованої бомби у тому, що вона може уражати лише нерухомі цілі. А щоб знищувати рухому мету, ракета повинна мати спеціальну головку самонаведення, її повинні наводити лазерним променем із безпілотника чи літака.