Поповнення госпіталю саме таким цінним обладнанням (вартість понад 900 тисяч гривень) не випадкове, адже подарувала його людина, яка розуміється на цьому, — кандидат медичних наук, академік та перший віце-президент Академії економічних наук України, голова ВГО СГОУ «Народна Рада» Анатолій Пешко.

Це не перша і не остання допомога від академіка військовим медикам, які високо її оцінили і яка вкрай потрібна, особливо під час війни.

«Отриманий нами апарат добре відомий у світі. Головна його особливість в тому, що його можна використовувати і в стаціонарі, й у пересувному засобі. Після повного тестування апарат ШВЛ плануємо передати військовому мобільному госпіталю на фронт. Це дуже потужний пристрій, який дає змогу нам, лікарям, рятувати найдорожче — життя наших воїнів. Саме тому цінність отриманої нами техніки неймовірно висока. Від команди всього нашого клінічного центру хочу висловити велику подяку нашому колезі Анатолію Пешку», — зазначив Олександр Бугай, начальник клініки Національного військово-медичного центру «ГВКГ».

На знімку (на передньому плані): Анатолій Пешко — кандидат медичних наук, академік та перший віце-президент Академії економічних наук України, голова ВГО  СГОУ «Народна Рада» , Олексій Підлісний, начальник аптеки, підполковник медичних сил ЗСУ, Ростислав Гибало, полковник медичних сил ЗСУ, заступник начальника Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ», та Олександр Бугай, полковник медичних сил ЗСУ, начальник клініки Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ», під час передачі апарату ШВЛ.