У селі Копили, що під Полтавою, відкрили екологічну стежку під назвою «Пізнай ліс». Облаштували її працівники Полтавського лісгоспу в своїх володіннях, серед розкішних дубів. Згадане приміське село огортає лісовий масив, який є своєрідними зеленими легенями обласного центру. Поруч пролягає автомагістраль Київ — Харків. Тож численні мандрівники тепер мають змогу тут не лише перепочити, а й дізнатися чимало цікавого й корисного. На екологічній стежці розташували 11 інформаційних стендів. Вони наповнені не тільки пізнавальними відомостями про ліси планети, України, Полтавщини, їхній тваринний світ, а й застереженнями щодо безпечної поведінки в зеленій зоні, запобігання пожежам тощо.

Насичені ілюстраціями розповіді та поради сприймаються зовсім по-іншому, ніж традиційні лекції у класах чи аудиторіях. Тож на екологічній стежці проводитимуть своєрідні уроки для школярів. Тут можна дізнатися і про те, як самому долучитися до озеленення рідного краю.

За допомогою багатьох добровільних помічників підприємствами обласного управління лісового і мисливського господарства тільки в цьому році посаджено 1984 гектари лісу. Замість кожного планово вирубаного гектара у регіоні сьогодні саджають два нові. Це найкращий показник у лісостеповій зоні. Ініціатори створення екологічної стежки сподіваються на те, що вона допоможе їм знайти нових друзів лісу.

 

На знімку: нова екологічна стежка під Полтавою.

Фото надане прес-службою Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Полтава.