Група В. «Пандурій» (Румунія, Тиргу-Жіу) — «Фіорентина» (Італія, Флоренція). 1:2.
«Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — «Пасуш де Феррейра» (Португалія). 2:0. Голи: Матеус, 44, Коноплянка, 65.
«Дніпро»: Бойко, Федецький, Чеберячко, Мазух, Влад, Канкава, Ротань (Політило, 72), Коноплянка, Гама (Зозуля, 46), Матеус (Джуліано, 66), Калинич. Тренер — Гуанде Рамос.
«Пасуш»: Філіпе, Валенте, Сантуш, Рікардо, Рібейро (Олівейра, 82), Леао, Мігель (Сері, 60), Антоніо, Анунсіасау, Іробісо, Жозе. Тренер — Енріке Калісто.
Рефері — Антті Мунукке (Фінляндія).
Дніпропетровськ. «Дніпро-Арена». 14 039 глядачів. 8 градусів.
«Дніпро» продовжує радувати вболівальників успішною грою на євроарені. Здобуто чергову заслужену перемогу, яка забезпечила клубу місце у плей-оф.
Після зустрічі з португальцями наставник дніпропетровців Гуанде Рамос відповів на запитання представників ЗМІ.
— Склалося враження, що сьогодні було легше, ніж у Португалії...
— Коли граєш вдома, то завжди легше. Тоді був перший матч проти «Пасуша», і, можливо, ми не все знали про суперника. Тепер уже точно уявляли рівень команди і як проти неї грати.
— Ви замінили Ротаня, щоб дати йому відпочити?
— Гру було зроблено, а Руслан проводить всі поєдинки і за клуб, і за збірну, тож ми його трохи розвантажили, щоб він у гарному стані підійшов до матчу в неділю.
А тепер слово оборонцеві «Дніпра» і збірної України Артему Федецькому:
— Знали, що «Пасуш» добре ходить в атаку, а захищається — не дуже. Намагалися розкачати його оборону за рахунок флангових передач. Суперники казали, що Коноплянку мають тримати троє-четверо, та в підсумку він їх усіх переграв.
— До якого етапу «Дніпро» здатен дійти в Лізі Європи?
— Витискатимемо максимум, а до якої стадії дійдемо, то покаже турнір. Все одно, хто нам випаде далі. Торік казали, що пощастило з жеребкуванням — випав «Базель». У підсумку ми не пройшли, а швейцарці дісталися півфіналу. Можливо, якщо б не «Челсі» їм попався тоді, то вони могли й виграти турнір...
Реалізація — справа серйозна
Група В. ПСВ (Нідерланди, Ейндговен) — «Динамо» (Хорватія, Загреб). 2:0.
«Лудогорець» (Болгарія, Разград) — «Чорноморець» (Україна, Одеса). 1:1. Голи: Кішада, 47, Гай, 64.
«Лудогорець»: В. Стоянов, Мінєв, Моці, Барт, Жуніор Кайсара, Златинський, Фабіу Ешпінью, Алєксандров (І. Стоянов, 57), Марселіньо (Без’як, 86), Місіджан, Жуніор Кішада (Бургзор, 80). Тренер — Стойче Стоєв.
«Чорноморець»: Безотосний, Кутас, Фонтанелло, Бергер, Сантана (Матос, 59), К. Ковальчук, Гай, Рієра, Бобко, Джедже, Антонов (Діденко, 86). Тренер — Роман Григорчук.
Рефері — Стефан Йоганссон (Швеція).
Софія. Стадіон «Васіл Левський». 8 000 глядачів. 12 градусів.
Покращити становище, до якого потрапив «Чорноморець» після двох домашніх поразок, можна було завдяки виїзній перемозі над сенсаційним лідером квартету. «Лудогорець» навіть на своєму полі обрав тактику гри від оборони і практично не загрожував воротам Безотосного.
При цьому одесити Антонов, Гай, Джедже та Фонтанелло змарнували чимало слушних нагод, і на перерву суперники пішли за нулів на табло. У другому таймі все розпочалось із несподіваного гола болгарського чемпіона: після прострілу з лівого флангу оборонці гостей не догледіли за Кішадою, який спокійно підсік м’яч над воротарем.
Але, на щастя, Гай після навісу зі штрафного, виконаного Бобком, головою зрівняв рахунок. Потім наші якимось дивом не забили у бездоганних для цього ситуаціях.
Тож «Лудогорець» достроково оформив вихід з групи, а «Чорноморець» може лише мріяти про це. Хоча дві перемоги у турах, що залишилися, практично гарантують підопічним Романа Григорчука друге місце.
 
Дніпряни святкують взяття воріт суперника.
Фото ФК «Дніпро».
 
                                В Н П М          О
1. «Фіорентина»  4 0 0 10—2 12
2. «Дніпро»                 3 0 1 6—2 9
3. «Пандурій»         0 1 3 2—7 1
4. «Пасуш»                 0 1 3 1—8  1
 
                                В Н П М          О
1. «Лудогорець» 3 1 0 7—1 10
2. ПСВ                         2 1 1 4—2 7
3. «Чорноморець» 1 1 2 3—2 4
4. «Динамо» Зг         0 1 3 1—7 1