З наступного понеділка розпочнеться Національний тиждень безпеки дорожнього руху
 
Ініціатором його проведення виступила Асоціація безпеки дорожнього руху. В нашій країні  Асоціація їх проводить уже п’ять років, сподіваючись, що подібні заходи сприятимуть формуванню нової транспортної культури, підвищенню безпечності доріг та транспортних засобів, реформуванню системи безпеки дорожнього руху.
— Загибель чи каліцтво, спричинене ДТП, — це не лише горе родини потерпілого, його друзів і колег. Дорожньо-транспортний травматизм завдає відчутних збитків і створює реальну загрозу економічній і соціально-демографічній безпеці країни, — наголошує президент Асоціації безпеки дорожнього руху Михайло Берлін. — Досвід розвинених автомобільних країн, які мають мінімальний рівень смертності від ДТП (3—4 особи на 100 тисяч населення) засвідчує, що програми з дорожньої безпеки починають фінансуватися і працювати тоді, коли вдається визначити реальні втрати суспільства і держави від аварій на автошляхах, а також підвищити рівень матеріальної відповідальності винуватця ДТП, — каже президент Асоціації.
Проблема нашої держави й у тому, що суспільство ще не навчилося цінувати людське життя. Іноді дивує, коли за загибель людини в ДТП суди призначають відшкодування збитку в сумі трохи більше трьох тисяч гривень. Така ціна людини в нас. В Польщі, в разі виникнення подібної обставини, ціна людського життя оцінюється в 1 мільйон євро. То про яку відповідальність може йти мова? Як то кажуть, коментарі тут зайві.
Саме тому Асоціація безпеки дорожнього руху ініціює зміни в законодавстві, насамперед, спрямовані на захист потерпілих від дорожніх аварій.
Протягом наступного тижня Асоціація організує і проведе низку інформаційно-просвітницьких заходів у регіонах. Відбудуться фестиваль відеороликів «Безпека на дорозі»; флешмоб «Будь помітним на дорозі!»; науково-практичні конференції; міжнародний турнір з баскетболу, присвячений пам’яті відомого спортсмена чемпіона Європи з баскетболу Сергія Коненка, який трагічно загинув у автокатастрофі. А завершиться Тиждень безпеки дорожнього руху концертом популярних виконавців на майдані Незалежності у Києві та панахидою за загиблими в ДТП в релігійних установах України.
 
ЦИФРА
 
На автошляхах України щорічно гине більш як 5 тисяч осіб, ще понад 40 тисяч стають інвалідами. 70 відсотків травмованих і загиблих — люди до 50 років, тобто країна втрачає трудовий потенціал.