Презентація макета Покровської церкви з історико-архітектурного комплексу «Запорозька Січ» на острові Хортиця — 45-кілограмового витвору із шоколаду — відбулася в Запоріжжі. Майстри трудилися над усіма її деталями цілий тиждень. Музей шоколаду, де зберігатиметься солодкий храм, експонуватиме кулінарний шедевр у приміщенні Запорізького краєзнавчого музею до 18 травня. Крім смачних виробів, у згаданому музеї зібрана й унікальна техніка, з допомогою якої шоколад виготовлявся протягом багатьох десятиліть. Зокрема і відреставрована конширувальна машина (для замішування всіх інгредієнтів шоколаду і перетворення його на однорідну масу). У техніки — поважний вік, адже на ній працювали кондитери ще в XІX столітті, які свою роботу добре знали і завжди дорожили набутою роками репутацією.
Запоріжжя.