6 листопада в Києві народний депутат Вадим Колесніченко (на знімку) презентував книжку-коментар до Закону України «Про основи державної мовної політики» кандидата юридичних наук М. Товта і проректора Закарпатського угорського інституту С. Черниченка.
«Чиновники в Україні досі не можуть розібратися у змісті закону і як його застосовувати. У книжці це роз’яснюється», — каже Вадим Колесніченко. Він відзначив, що в коментарі подано приклади скарг, як добитися від місцевих чиновників можливості використовувати російську мову та інші регіональні мови в офіційному спілкуванні.
«Розкривається порядок написання заяв для батьків, які хотіли б, щоб у дитячих садках і школах діти навчалися регіональною мовою, розповідається, як отримувати абонентські рахунки і книжки регіональною мовою. Багато українців не знають, як добитися виконання цього закону», — зазначив Вадим Колесніченко, який уже звернувся до всіх народних депутатів із пропозицією допомогти зібрати кошти на видання коментаря більшим тиражем.
Науково-практичний коментар видано тиражем в 15 тисяч екземплярів і поширюється він безкоштовно. Видання вже отримали місцеві органи державної влади та обласні бібліотеки. З електронним варіантом можна ознайомитися на сайті Правозахисного громадського руху «Русскоязычная Украина» (www.r-u.org.ua), а також отримати юридичну консультацію в юристів організації за телефоном +38 066 522 15 75.