Головою Полтавської облдержадміністрації після безпрецедентно довгого, понад місяць, «безголів’я», згідно з указом Президента призначено народного депутата минулого скликання, незмінного провідника політичної сили Арсенія Яценюка в області — Валерія Головка. 
Таке кадрове рішення не стало несподіванкою. Надто з огляду на те, що близький до керівника уряду політик, якому, за інформацією з компетентних джерел, «світило» прохідне місце у списку «Народного фронту» на останніх парламентських виборах, взагалі відмовився балотуватися.
За словами самого В. Головка, до призначення на посаду керівника виконавчої влади області він справді готувався заздалегідь і вже навіть продав свій бізнес. Адже у Полтаві його знають як одного з перших успішних підприємців, котрий починав свою діяльність разом із братом Володимиром іще на початку 90-х років. Після помаранчевої революції Валерій Головко став депутатом обласної ради від партії «Наша Україна». У 2010 році він вступив у партію «Фронт змін» і відтоді з політсилою Арсенія Яценюка вже не розлучався.