У Полтаві співробітники СБУ та прокуратури затримали начальника Управління ДАІ в області Петра Блажівського. Полковника міліції підозрюють у вимаганні та отриманні від свого підлеглого неправомірної вигоди, тобто хабара, — 1000 доларів. При цьому, за інформацією прес-служби прокуратури області, правоохоронцями вже встановлено, що згаданий керівник «після призначення на посаду з метою незаконного збагачення вимагав від підлеглих працівників гроші. Щомісячні суми від кожного керівника підрозділу становили від 1000 до 4000 тисяч доларів».

У портфелі затриманого було знайдено і вилучено 18 тис. доларів, а під час обшуку в його помешканні — ще майже 900 тис. грн., 20 тис. доларів і 6 тис. євро. Загалом сума вилученої готівки сягнула понад півтора мільйона гривень. За це «правоохоронцю» світить від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Зазначимо також, що Петра Блажівського призначили керувати Державтоінспекцією Полтавщини у квітні цього року. Таке «оновлення» начальницького складу однієї з найкорумпованіших держструктур тоді, м’яко кажучи, здивувало тих, хто знав пана полковника по роботі на керівній посаді в ДАІ Житомирської області. Майже одразу його нові колеги почали скаржитися на начальника керівництву Міністерства внутрішніх справ і ще влітку оприлюднили в Інтернеті відкритого листа з цього приводу. Те звернення не містило підписів, але мало більш ніж промовистий заголовок: «ОблДАІ перетворюється на ОЗГ».

У листі досить детально описувався механізм «викачування» грошей із «нижчестоящих» даішників, яких, за їхніми словами, «кожен день змушують виходити на дорогу і фактично грабувати людей». Називалися там навіть прізвища столичних «кришувальників» начальника УДАІ в області.