Про це повідомляють у Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

Так, за даними Державної служби статистики України, вітчизняні господарства всіх категорій 2023 року виростили майже 8,3 мільйона тонн овочів, що на 10 відсотків більше показника попереднього року (7,5 млн тонн). Крім того, накопали 21,3 мільйона тонн картоплі (+2%).

Так, капусти білоголової торік в Україні виробили 1,58 мільйона тонн (+3,3). Найбільше зростання у цьому секторі зафіксовано за пекінською капустою, якої зібрали 6,2 тисячі тонн — на 125 відсотків більше, ніж роком раніше.

Урожай моркви становив 844,4 тисячі тонн (+12,8%), буряку столового — 777,7 тисячі тонн (+2,2%).

Водночас виробництво цибулі, за даними Держстату, торік було 889 тисяч тонн, що на 9,8 відсотка більше показника попереднього року, а от урожай часнику знизився на 1,4 відсотків і становив 186,4 тисячі тонн.

Помідорів 2023 року в Україні виростили на 33,9 відсотка більше — 1,68 мільйона тонн, огірків на 5,9 відсотка — 874,3 тисячі тонн, баклажанів на 7,7 відсотка — 32,7 тисячі тонн, гарбузів на 2,3 відсотка — 563,8 тисячі тонн, урожай кабачків залишився майже на рівні попереднього року і становив 550 тисяч тонн.

Водночас виробництво цукрової кукурудзи зросло на 53,6 відсотка — до 74,7 тисячі тонн.

Урожай хріну збільшився удвічі — до 310 тонн.

Кавунів в Україні торік зібрали 215,7 тисячі тонн (+5,5%), динь — 58,9 тисячі тонн (-13,2%).

Виробництво грибів скоротилось: печериць — на 4 відсотки, до 11,6 тисячі тонн, глив — на 46,1 відсотка, до 70 тонн.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.