Заборгованість із заробітної плати на державному підприємстві «Луганськвуглеремонт», що в Антрациті, перевищує 2,8 мільйона гривень. Головною причиною такої ситуації керівники заводу називають неліквідність своєї продукції: склади забиті запчастинами для гірничо-шахтного обладнання та металоконструкціями на суму 4 мільйони 593 тисячі гривень. За словами представника робочого колективу заводу, начальника цеху №1 Олександра Бурчака, невиплата заробітної плати й фактична зупинка виробництва створюють напруження в самому місті Антрациті. Без роботи можуть залишитися понад 130 осіб. 
Ситуацію на державному підприємстві розглянули на нараді з першим заступником міністра енергетики і вугільної промисловості України Ігорем Поповичем. Згідно із планом виходу підприємства з кризового становища й погашення заборгованості із заробітної плати, який затверджено міністерством, борг перед трудовим колективом планують погасити до 1 січня 2014 року. 
Однак голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк вважає, що це лише «короткий перепочинок», а потрібна система, котра дасть змогу заводу працювати ритмічно й успішно. Найголовніше для цього — постійний і надійний ринок збуту. 
Сьогодні підприємство може випускати різноманітний асортимент продукції з металу, затребуваної в будівельній галузі. Тому в області почали переговори з керівниками великих будівельних гіпермаркетів для можливих поставок продукції заводу на споживчий ринок. Крім того, тривають переговори з Міністерством енергетики і вугільної промисловості із розміщення на ГП замовлень від державних вугільних підприємств, йде пошук інвесторів. За словами Володимира Пристюка, потенціалом заводу в рамках внутрішнобласної кооперації вже зацікавилися великі промислові підприємства регіону.
Луганська область.