Насамперед Спікер Парламенту України акцентував, що відносини між Україною і Туреччиною мають глибоке історичне підґрунтя та засновані на взаємних інтересах: «І обидві наші країни зацікавлені у розвитку та поглибленні стратегічної співпраці».

Основну увагу під час зустрічі сторони приділили реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Руслан Стефанчук подякував за лідерство Туреччини як у частині імплементації пункту щодо продовольчої безпеки, так і загальної реалізації Формули.

Окрім того, Голова Верховної Ради України наголосив, що для України важлива участь Туреччини, зокрема Президента Реджепа Таїпа Ердогана, у Глобальному саміті миру, що відбудеться у червні у Швейцарії.

«Адже саме цей Саміт дозволить сформувати спільну позицію для міжнародного тиску на росію країнами, що поважають світовий порядок», — заявив він.

Насамкінець Руслан Стефанчук зазначив, що Україна високо цінує досвід й авторитет Туреччини у регіоні. Водночас важливо, що Туреччина підтримує Україну у боротьбі за свою незалежність і повернення всіх окупованих росією територій.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.