На законодавчому рівні з нашого боку було зроблено все можливе, щоб максимально виконати вимоги й рекомендації ЄС.

Про це заявив народний депутат, Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

«Наразі проводиться скринінг нашого законодавства. Щоб стати повноправним членом ЄС, необхідно адаптувати вітчизняну правову систему під правову систему Євросоюзу. Також складність процесу перемовин про вступ полягає в тому, що потрібно розв’язати деякі питання у таких напрямках, як, наприклад, сільське господарство, економічна і торговельна сфери. Ми вже бачимо певні труднощі, оскільки наші товаровиробники можуть скласти конкуренцію для бізнесу в Європі. Тож необхідно вести переговори, відстоювати свої інтереси, передовсім економічні. І переговорна рамка створює потрібні параметри для ведення таких перемовин», — зазначив політик.

На його думку, затвердження переговорної рамки стосовно приєднання України до ЄС у червні цілком реальне.

«Я дивлюся на затвердження рамки в червні з оптимізмом. На сьогодні як законодавець я можу сказати, що наш парламент зробив усе можливе й неможливе для того, щоб максимально виконати ті вимоги й рекомендації Європейського Союзу», — наголосив народний депутат.

Він додав, що це був складний процес, проте вдалося досягти успіху, і результат повністю задовольнив наших партнерів у Євросоюзі.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.