Голова Верховної Ради Володимир Рибак сподівається, що 25-й візит Моніторингової місії Європейського Парламенту в Україну завершиться спільним успіхом для України та Європейського Союзу. Про це, як повідомила прес-служба українського парламенту, він заявив учора під час зустрічі з керівниками місії Александром Квасневським та Петом Коксом (на знімку).

Український парламент, заявив В. Рибак, відкритий для подальшого відвертого діалогу та взаємодії в рамках місії. «Ваша місія увійде в історію як приклад ефективного каналу комунікації між Україною та Європейським Союзом з важливих та складних питань реформування системи правосуддя України», — сказав він.

«Хочу запевнити вас, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом на третьому саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 29 листопада залишається ключовим пріоритетом зовнішньої політики України», — додав Голова Верховної Ради.

Діяльність місії, підкреслив він, високо цінується керівництвом України, насамперед Президентом нашої держави, главою уряду, а також народними депутатами всіх політичних фракцій. Водночас В. Рибак заявив, що Президент Віктор Янукович тримає на особистому контролі роботу парламенту над пакетом євроінтеграційних законопроектів, які залишилося прийняти.

Своєю чергою П. Кокс повідомив, що місія має представити свій звіт Європарламенту 14 листопада нинішнього року, після чого документ буде передано на розгляд засідання Ради ЄС, яке відбудеться 18 листопада.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.