Цей законопроєкт спрямований на приведення у відповідність до стандартів Європейського Союзу основних принципів та вимог до вирощування, виробництва, переробки, маркування, сертифікації хмелю та хмелепродуктів, а також правових основ діяльності центральних органів виконавчої влади, суб’єктів господарювання та порядку державного контролю у цій галузі.

Положеннями законопроєкту визначаються:

загальні вимоги до сертифікації хмелю (хмелепродуктів);

вимоги до сертифікаційних центрів та порядок їх включення до Реєстру сертифікаційних центрів;

порядок здійснення компетентним органом контролю за діяльністю сертифікаційних центрів;

особливості маркування хмелю (хмелепродуктів) та порядок офіційного нагляду за цим процесом;

зміст сертифікатів хмелю та хмелепродуктів;

порядок та особливості підготовки, переробки та змішування хмелю;

вимоги до ввезення (пересилання) хмелю та хмелепродуктів.

Також проєктом Закону визначено діяльність та основні повноваження об’єднання виробників хмелю та хмелепродуктів, а також врегульовано процедуру державного контролю та притягнення до відповідальності за порушення законодавства у галузі хмелю та хмелепродуктів.

Окрім цього, законопроєкт передбачає внесення змін до Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» в частині розширення найменувань категорії харчових продуктів та їхніх позначень.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.