Важливим є те, що наша держава зможе використовувати ці гроші не лише на відновлення знищеного, а й на безпеку та оборону. Про це повідомила народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Робота з конфіскації заморожених російських активів безперестанно ведеться з першого дня повномасштабного вторгнення. Вже є підготовлені деякі рішення для засідання Великої Сімки, яке буде у червні. Підтверджено, що відсотки з конфіскованих російських активів будуть направлені в Україну. І це не тільки відсотки за минулі часи, а й аванс за відсотками. Ми можемо розраховувати на кошти від 3 млрд доларів на рік і більше. Зараз важко сказати, яка саме буде сума», — пояснила народна депутатка.

За словами Кіри Рудик, використання цих коштів на оборону для України зараз навіть важливіше за відновлення.

«Є рішення, що кошти, направлені нам із заморожених російських активів, ми зможемо використовувати не тільки на відновлення, а й на безпеку та оборону. Це надзвичайно важливо, адже дає нам можливість протистояти агресору. Чи нам потрібна відбудова? Так, але нагальніше — зброя, щоб наблизити Перемогу і зменшити обстріли, тоді і відбудовувати потрібно буде менше», — наголосила лідерка «Голосу».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.