Уперше за роки незалежності уряд та парламент повернулися до української армії обличчям. На цьому під час брифінгу у парламенті наголосив народний депутат від фракції «Народний фронт», командир добровольчого полку «Дніпро-1» Юрій Береза. «Маємо чітко розуміти: якщо не вистоїмо на сході, говорити про видатки, можливо, будуть уже в іншій країні або взагалі країни може не існувати. На жаль, це правда», — сказав він.
Депутат запевнив також, що кожна копійка, яку буде виділено на укріплення української армії з державного бюджету, дійде за призначенням. «Багато журналістів говорили, що в парламент прийшли комбати, які не мають досвіду. Нині у нас є досвід, і я обіцяю: кожна копійка, яку виділено на оборонні проекти, на українську армію, дійде за призначенням. Ми це гарантуємо», — наголосив він.
У свою чергу заступник голови фракції Вікторія Сюмар прокоментувала слова Нестора Шуфрича про «чорну неділю»: «Для деяких українців ця неділя й справді може стати чорною. Але більшість цих українців перебувають у фракції Опозиційного блоку. Очевидно, що їх серйозно турбують пропозиції, внесені урядом. Оскільки вперше за 20 років незалежності уряд пропонує наповнювати бюджет за рахунок найбагатших українців, олігархів. Уперше вводиться податок на пасивні доходи, піднімаються рента та податок на руду, копалини, нафтові свердловини. Це дуже непокоїть олігархів і депутатів з Опозиційного блоку. Очевидно, що вони максимально чинитимуть спротив і називатимуть цей бюджет антинародним».
Вл. інф.