Тепер ми рухаємося до розширених параметрів оцінки, й уже зараз можна говорити, що наприкінці цього місяця Київ та Кишинів перейдуть до двосторонньої роботи з ЄС після ухвалення переговорної рамки.

Про це розповіла народна депутатка, заступниця Голови парламентського Комітету з питань інтеграції України до ЄС, Голова делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева.

«Україна технічно готова до продовження активних перемовин із ЄС щодо членства. Ми чекаємо на позитивне рішення Євросоюзу й затвердження так званої переговорної рамки. Свої зобов’язання у межах парламентського треку ми повністю виконуємо: постійно працюємо над євроінтеграційними законами, що стосуються, зокрема, питань безпеки наших громадян, дешевих грантів, доступу до фінансування, проблем відбудови, енергетичної стабільності тощо», — зазначила парламентарій.

За її словами, сьогодні ніхто не хоче, щоб єдність у межах Європейського Союзу похитнулася, тому що це буде подарунком країні-агресору.

«Ми не передбачаємо серйозних турбулентностей і продовжуємо виконувати свою роботу. Євроінтеграція — це про щоденне наше життя. Важливо, що жодна із країн-членів ЄС не пройшла такий шлях, який зараз проходить Україна, яка інтегрується в умовах повномасштабної війни. Партнери нас підтримують, підписують двосторонні безпекові угоди. Крім того, надається і пряма допомога від ЄС через програму Ukraine Facility, тож сподіваємося тільки на найкраще», — підсумувала народна депутатка.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.