Сьогодні наші дипломати повинні діяти гнучко, швидко й ефективно.

Про це заявив народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

«Наші дипломати по всьому світу мають протистояти російській пропаганді, російському впливу. рф на міжнародній арені поводиться дуже агресивно: діє підкупом, шантажем, погрозами та іншими підступними методами. Тож українські дипломати повинні діяти гнучко, швидко й ефективно. Ухвалений у першому читанні законопроєкт базується на тому досвіді, який ми здобули за більш ніж два роки широкомасштабного вторгнення. З одного боку, з’являється посилення контролю за дипломатичною службою, а з іншого — виникає більше можливостей та гарантій для дипломатів», — зазначив політик.

Він наголосив, що сьогодні ефективність роботи вітчизняних дипломатів вимірюється простими речами: кількістю боєприпасів для фронту від партнерів і фінансовою підтримкою України.

«Снаряди для фронту — це життя наших військових, а фінансова підтримка України — це гарантія соціальних та інших державних виплат нашим громадянам. Тож нині ми повинні осучаснити деякі норми, щоб наша дипломатія стала сильнішою, мала всі необхідні інструменти ефективно реагувати на поточні виклики, боротися з росією на міжнародній арені та консолідувати партнерів навколо України», — підкреслив народний депутат.

Він додав, що посилення української дипломатії потрібне і для того, щоб вона могла виконувати серйозні завдання, пов’язані з інтеграцією України у Європейський Союз та НАТО.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.