Звернення Верховної Ради до парламентів, урядів та міжнародних організацій підтримати Глобальний саміт миру й узяти в ньому участь на високому рівні має на меті консолідувати лідерів держав світу навколо української Формули миру, щоб у нашій державі настав справедливий мир.

Про це заявив народний депутат, заступник Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

«Нині головне не знехтувати тими зусиллями, тими жертвами, які щомиті платить наша держава, бо війна на нашій території забирає життя українців. Сьогодні Україна виходить із порядком денним до світу, до ООН, щоб повернути дію міжнародного права, яке було знехтуване російською федерацією. Ми не вимагаємо нічого неприйнятного, і Формула миру базується на міжнародному праві, Статуті ООН, резолюціях Генасамблеї ООН, Женевських конвенціях», — зазначив парламентарій.

Він додав, що тільки протягом останнього тижня Президент України Володимир Зеленський побував в Іспанії, Португалії, Бельгії, на Філіппінах, у Катарі, Франції, де зустрівся з лідерами європейських держав, країн Глобального Півдня. Глава держави закликає всіх приєднатися до участі у Глобальному саміті миру, щоб закласти фундамент майбутнього справедливого миру.

«Ми нині виходимо з трьома треками — це радіаційна та ядерна безпека, питання продовольчої безпеки, а також звільнення й повернення всіх наших військовополонених, цивільних громадян та депортованих дітей. Це ключові питання, які стосуються глобальної безпеки. Українська Формула миру — це правильний фундамент для початку формування дорожньої карти до справедливого завершення війни. Нам потрібен сталий мир, а не пауза між прильотами ракет», — підсумував народний депутат.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.