Перший заступник Голови Верховної Ради України поінформував німецьку колегу про атаки та російський терор по містах України, а також наслідки російських обстрілів по енергетиці.

Сторони також обговорили потреби України на фронті та важливість військових пакетів для досягнення справедливої перемоги не лише для України, а й усього світу.

Олександр Корнієнко зауважив, що під час Конференції з відновлення України, у якій він взяв участь як очільник української парламентської делегації, було озвучено багато важливих знаків про підтримку України, зокрема, з точки зору військової підтримки та вступу України до Європейського Союзу.

Водночас він наголосив, що важливо говорити вже зараз про відбудову України, зокрема, інфраструктури тих міст і сіл, розташованих не у безпосередній близькості до лінії фронту.

«Ми високо цінуємо підтримку та солідарність Німеччини, яку відчувають українці», — наголосив насамкінець Олександр Корнієнко.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

ДОВІДКОВО

11 та 12 червня 2024 року Німеччина й Україна в Берліні спільно провели Міжнародну конференцію з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference — URC2024). Подія відбулася під гаслом «Об’єднані у захисті. Об’єднані у відновленні. Сильніші разом».

Щоб відновити Україну після закінчення війни, будуть потрібні великі фінансові зусилля на глобальному рівні. Світова спільнота вже робить значний внесок у підвищення теперішньої стійкості нашої держави, але в середньостроковій і довгостроковій перспективі потрібна більша підтримка для відновлення засад вільної і заможної країни, зорієнтованої на європейські цінності й зінтегрованої в європейську і світову економіку. Від початку агресивної війни з боку росії ЄС, держави-члени та європейські фінансові установи надали значну фінансову, гуманітарну, екстрену, бюджетну та військову підтримку.

URC2024 продовжила втілення принципів, визначених на першій Конференції в Лугано, і є етапом циклу щорічних заходів високого рівня, присвячених швидкому відновленню та довгостроковій відбудові України. Цьогорічну Конференцію з відновлення вперше приймала держава—член ЄС. Дотримуючись принципів конференцій з питань реформ, що проводилися до 2022 року, URC2024 також продемонструвала прогрес України у здійсненні внутрішніх трансформацій, зокрема, у контексті економічної стійкості та майбутнього вступу України в ЄС.

Учасники URC2024 зосередилися на чотирьох тематичних вимірах:

- бізнес-вимір — залучення приватного сектору для відбудови та економічного зростання;

- людський вимір — соціальне відновлення та людський капітал для майбутнього України;

- місцевий та регіональний вимір — відновлення громад та регіонів;

- ЄС — євроінтеграція та дотичні до цього реформи.

Важливими стали і кроссекторальні питання: макроекономічна стабільність, стійкість та безпека, інфраструктура, житловий сектор, енергетика, захист клімату, зелене відновлення, охорона здоров’я, освіта, довкілля та гендерні питання — інтегровані до наведених вище блоків. Окрім цього, Конференція URC2024 включає міжурядовий блок та Форум відновлення.

Цьогорічний Форум відновлення став інтерактивною платформою для українських, німецьких та міжнародних партнерів, які зацікавлені в активнішому втіленні оголошеного лозунгу зібрання — «Об’єднані у захисті. Об’єднані у відновленні. Сильніші разом».

Однією із особливостей нинішньої конференції стало проведення бізнес-ярмарку, який дав можливість представникам місцевої влади, малих та середніх підприємств, а також великих та міжнародних компаній взаємодіяти, вчитися одне у одного, будувати нові партнерства та використовувати бізнес-можливості.

Потужна українська парламентська делегація активно працює над усіма пунктами програми, вивчає запропоновані проєкти від партнерів нашої країни, проводить ділові зустрічі.

Фото rada.gov.ua.