Під час зустрічі Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко насамперед поінформував про оновлену Україною дипломатичну стратегію, зокрема, вже відкриті та оновлені посольства у країнах Африки, а також заплановані.

«Парламент України працює у напрямі посилення взаємодії з країнами «незахідного світу», — наголосив Олександр Корнієнко, повідомивши, що під час Асамблеї Міжпарламентського союзу особисто провів приблизно 60 двосторонніх зустрічей, половина з яких — високого рівня.

Саме тому Перший віцеспікер запропонував провести спільне засідання на рівні комітетів та груп.

Водночас він поінформував колегу докладніше про програму Grain from Ukraine та її результати: «Україна залишається гарантом продовольчої безпеки».

Зі свого боку, під час зустрічі голова групи дружби Бундестагу з країнами Західної Африки Карамба Діабі запитав про енергетичну ситуацію в Україні.

Як зауважив Олександр Корнієнко, це демонструє, що міжнародна спільнота не залишається осторонь проблем, які виникають через повномасштабну російську агресію.

Окрім того, сторони розглянули у майбутньому можливість співпраці щодо енергетики, зокрема, обміну досвідом щодо українських технологій.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України висловив вдячність за солідарність, підтримку й стійку позицію.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.