Конкуренція за промислові інвестиції загострюється. Керівники громад, які зареєстрували індустріальні парки (далі ІП), але не можуть запропонувати вже підведені інженерні мережі та дороги, приречені на довге очікування.

- Уряд включив індустріальний парк «Тячів» до державного Реєстру індустріальних (промислових) парків. Ініціатор створення ІП — мерія міста Тячів Закарпатської області. Парк розташований на території 61,47 га, поруч з якою проходить залізниця на Румунію, є газопровід середнього тиску та підстанція.

- Уряд включив індустріальний парк «Р-33» до державного Реєстру. Ініціатор створення парку — Куяльницька сільська рада Одеської області. Громада вже запровадила нульову ставку податку на землю для підприємств, які стануть резидентами парку. ІП розміщений на території 10 га, на якій розташовані три свердловини з куяльницькою водою. До ділянки підведена електроенергія потужністю 4,73 МВт.

- Уряд прийняв постанову щодо порядку приймання заявок та критеріїв відбору індустріальних парків для державної підтримки на розвиток їхньої інфраструктури. На цю мету в держбюджеті 2024 року передбачено 1 млрд грн. За кілька тижнів розпочнеться прийом заявок.

- Міністерство економіки України презентувало каталог індустріальних парків. Мета каталогу — допомогти підприємствам знайти партнерів або місце з облаштованою інфраструктурою, де можна розмістити свої виробничі потужності.

- У Кропивницькому відбулася виїзна нарада Комітету з питань економічного розвитку щодо питань індустріальних парків. Кіровоградська військова обласна держадміністрація повідомила про підготовку до реєстрації трьох ІП, за кожним з яких стоять потужні інвестори.

На розгляді в Уряді перебувають заявки на створення майже трьох десятків нових індустріальних парків, а з початку року їх уже зареєстровано більше, ніж за весь минулий рік.

Детальніше — на сайті Комітету: https://komprompol.rada.gov. ua/news/main_news/75629.html

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.