Сьогодні першочерговим завданням є захист вітчизняної енергетичної системи від атак країни-агресора.

Про це заявив народний депутат, Голова парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

«Насамперед нам необхідно захистити нашу енергетичну систему від атак країни-агресора, а для цього нам потрібні системи ППО й інша зброя, яка допомогла б в цьому. Війна триває, і це заважає робити масштабні кроки, спрямовані на відновлення нашої економіки. Однак партнери України розуміють, що треба дати людям надію, а для цього вже зараз слід робити все можливе, надавати економічну допомогу й опікуватися конкретними об’єктами та регіонами», — зазначив політик.

Він нагадав, що раніше на конференції з відновлення України йшлося саме про те, щоб кожна країна-партнер взяла шефство над конкретним регіоном.

«Ми вже бачимо конкретні позитивні приклади. Так, Естонія опікується Житомирською областю. Я був свідком того, як делегація з Данії відвідала Миколаїв. Ми спостерігали за конкретними проєктами, пов’язаними з очищенням води. Також партнери передали шкільні автобуси, займалися питаннями, що пов’язані зі школами тощо. Тобто робота в масштабах конкретного міста або регіону вже ведеться», — наголосив парламентарій.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.