Зараз чітко відчувається, що Євросоюз не піддається впливу країни-агресора й робить практичні кроки для того, щоб Україна стала частиною єдиної європейської сім’ї.

Про це заявила народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук.

«Ми бачили, як під час виборів до Європарламенту росія намагалася впливати через різні ботоферми, пропаганду, атакувала демократію в ЄС зсередини. Однак Євросоюз залишається об’єднаним, продовжує підтримку України. На червень, крім Ukraine Recovery Conference, заплановані й інші важливі події, зокрема це відкриття переговорів про наше членство в ЄС.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн уже згадала про позитивне рішення Єврокомісії, а тепер справа за політичним рішенням усіх країн — членів ЄС. Зараз відчувається, що ця політична воля є, присутня впевненість об’єднаної Європи, тому розраховуємо, що до кінця червня переговори відкриють», — зазначила політикиня.

Вона також додала, що в липні, за заявами єврочиновників, Україна отримає перші 1,5 млрд євро із заморожених активів рф.

«Це невелика сума. Однак ми сподіваємося, що на саміті G7, який відбудеться в Італії за кілька днів після Конференції з відновлення України, будуть ухвалені практичні рішення про більші суми. Зокрема, мова йшла про 50 млрд, які ми отримаємо авансом із тих коштів, що надходять на європейські рахунки від оподаткування прибутків заморожених російських активів. Тому червень насичений і в плані дипломатії, і в плані практичної допомоги Україні», — підсумувала народна депутатка.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.