Цей місяць для нашої держави дуже насичений подіями міжнародного рівня — Конференція з відновлення України в Берліні, саміт «Великої сімки» за участі Президента Володимира Зеленського, а також Глобальний саміт миру у Швейцарії. Світ об’єднується довкола України, а допомога стає більш конкретною.

Про це заявила народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук.

«Перед Глобальним самітом миру відбувся саміт «Великої сімки», за підсумками якого було ухвалено рішення про надання авансом 50 млрд дол. гранту для нашої держави з прибутків від заморожених російських активів. На високому рівні пройшла Конференція з відновлення України в Берліні. А Глобальний саміт миру — це найбільша подія про Україну й організована Україною. Усі ці факти свідчать, що ніякої втоми від України у світі немає. Більше того, підтримка стає все більш конкретною», — зазначила політикиня.

Вона нагадала, що на Глобальному саміті миру була присутня 101 країна й міжнародна організація. Учасники обговорювали 3 питання української «Формули миру»: продовольчу безпеку, ядерну безпеку та повернення полонених і викрадених українських дітей.

«Кожна держава, яка була присутня на заході, сама обирає, де її участь принесе найбільше користі. Тематичні плани розроблятимуться не лише Україною, а й іншими державами, тобто це не будуть пропозиції тільки нашої країни, а колективні напрацювання. Безумовно, в якийсь момент вони будуть передані росії», — сказала народна депутатка.

Водночас вона наголосила, що не менш важливим аспектом є паралельна підтримка українських військових, щоб Україна могла показувати свою силу й на полі бою, а не лише під час дипломатичних раутів.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.