Ми розраховуємо, що розуміння нашими партнерами в Європі складного становища, в якому перебуває Україна, сприятиме прискоренню нашого вступу в ЄС.

Про це заявив народний депутат, голова парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

«Складність процесу перемовин про вступ України до Європейського Союзу полягає в тому, що кожна держава — член ЄС має власні економічні інтереси, які буде обстоювати. Водночас у переважної більшості країн Євросоюзу є розуміння, що зараз Україна перебуває в дуже складному становищі, а наш вступ до ЄС — це питання виживання в економічному та політичному сенсі. Крім того, євроінтеграція сприятиме й питанню безпеки України як члена європейської сім’ї народів. Розуміння цих факторів сприятиме прискоренню нашого вступу в Європейський Союз», — зазначив політик.

Він також наголосив, що не менше значення сьогодні мають і ціннісні питання.

«Україна обстоює європейські цінності, ми стали справжнім щитом Європи й захищаємо Європейський Союз від гібридної війни, яку веде росія як проти нашої держави, так і проти ЄС», — підкреслив народний депутат.

Нагадаємо, що парламент Нідерландів 20 червня проголосував за схвалення переговорних рамок для вступу України та Молдови в Європейський Союз, усунувши останню перешкоду для формального початку цього процесу. На 25 червня заплановано проведення міжурядової конференції — заходу, який знаменує формальний початок переговорів про вступ до ЄС для України та Молдови.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.