У рамках розвитку співпраці з профільними комітетами європейських парламентів 17 червня 2024 року голова Комітету з питань транспорту та інфраструктури Ю. Кісєль та голова підкомітету з питань залізничного транспорту А. Ковальов провели зустріч із Головою Комісії інфраструктури Мирославом Сухонем та членами Комісії інфраструктури Анджеєм Адамчиком та Рафалом Каспшиком Сейму Республіки Польща.

Учасники заходу обговорили складну ситуацію на українсько-польському кордоні, обмінялись досвідом з питань перевезень залізничним та автомобільним транспортом.

Україна вже третій рік живе в умовах війни та збройної агресії росії. І транспортна галузь у таких реаліях є вкрай важливою для української економіки, для держави в цілому. Але, незважаючи на це, ми рухаємося у напрямку прийняття Верховною Радою нових євроінтеграційних галузевих законів.

Як зазначив Голова Комітету з питань транспорту та інфраструктури Ю. Кісєль: «Такі спільні зустрічі стали дієвим майданчиком для діалогу, обміну думками та координації дій, що сприятиме досягненню цілі з адаптації законодавства України до права ЄС. Переконаний, що подальший розвиток співробітництва на міжпарламентському рівні призведе до поглиблення співпраці між Комісією з питань інфраструктури Сейму Республіки Польща та Комітетом Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.