На засіданні присутні обговорили оприлюднену в медіа інформацію щодо фактів ймовірного розголошення спів-робітниками Національного антикорупційного бюро України даних досудового розслідування.

У засіданні взяли участь народні депутати України — члени Комітету, Голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин, перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, представники окремих Посольств в Україні, Представництва ЄС в Україні, Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні та громадських організацій.

Під час обговорення учасники неодноразово акцентували увагу на тому, що Національне антикорупційне бюро України є дієвим антикорупційним органом, незважаючи на те, що має місце факт ймовірного розголошення даних досудового розслідування.

Також спікери заходу одноголосно акцентували увагу на необхідності здійснення прозорої та публічної комунікації щодо ситуацій, які набувають суспільного інтересу, в тому числі на парламентській платформі, та неприпустимості нез’явлення керівництва Національного антикорупційного бюро України на засідання комітету Верховної Ради України, до предмету відання якого належить боротьба з корупцією.

За підсумками засідання народні депутати України — члени Комітету погодилися з пропозицією Голови Комітету Анастасії Радіної провести виїзне засідання Комітету в Національному антикорупційному бюро України.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.